BS De klimtoren

 
 Het woord klimtoren bestaat uit twee betekenisvolle woorden : Klim en toren

 

In het verleden werd een belangrijke gebouw voorzien van een toren zodat het een centraal punt werd dat de omgeving meer aantrekkingskracht geeft.

Zo willen wij als school ook een centrale rol spelen.  Dit houdt in dat wij op een positieve manier willen helpen bij het geven van ontwikkelingskansen aan jonge kinderen.  Wij zijn er ons van bewust dat een toren veel wind vangt.  Daarom willen wij onze toren een stevige basis geven.

- door degelijk, eigentijds onderwijs aan te bieden zodat ieder geleidelijk aan hogerop kan klimmen. Onze opdracht is de kinderen te stimuleren en te motiveren om stap voor stap hun eigen top te bereiken

- door te zorgen voor een goede samenwerking tussen de dorpsgemeenschap, het schoolbestuur, de ouders, de leerkrachten en de leerlingen.  Op die manier creëren wij een positief en veilig school-en klasklimaat waar het goed is om te leren, te werken en te spelen m.a.w. te leven.

Zoals u kunt lezen hebben wij een ‘mooie naam’ voor een ‘boeiende school’.

 

Om onze school voor iedereen herkenbaar te maken heeft de heer Frank Brauers een logo ontworpen.

 

Het logo is een symbolische weergave van  :

-  Enkele treden van de klimtoren die onze kinderen kunnen beklimmen om hogerop te komen.

-  De ontwikkeling van de kinderen tijdens hun basisschoolperiode. Dit wordt hier verduidelijkt door het lettertype waarin de naam is geschreven. Onze jongste kinderen gebruiken nog eigengevormde, vrije drukletters om hun eerste woordjes op papier te zetten.  Iets oudere kinderen leren lezen en schrijven met een duidelijk, eenvoudig vrij eenvormig schrift.  Als de kinderen het schrijven goed beheersen beginnen ze meer te experimenteren zodat zij evolueren tot het verkrijgen van een persoonlijk handschrift.

 

DE KLIMTOREN

BINGEL.BE  
indien de oefeningen van Bingel niet opstarten, dient u de laatste versie van Flash Player te installeren (Flash Player 10).  Klik op onderstaande link om naar de site te gaan waar u deze kan downloaden.

http://get.adobe.com/nl/flashplayer//


  http://get.adobe.com/nl/flashplayer/shapeimage_2_link_0
LAATSTE
NIEUWSBRIEFWelkom_files/3%20maart.docWelkom_files/3%20maart.docWelkom_files/31%20maart.docshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1